Despre noi

Palatul Culturii Bistrița este denumirea actuală a clădirii care a constituit, de la sfârșitul secolului 19, principalul loc de desfășurare a evenimentelor culturale de la spectacole de teatru sau muzicale la festivaluri, conferințe sau prezentări de carte.

Instituția găzduită de clădirea construită special în scopul de mai sus de către asociația meseriașilor sași - Gewerbeverein - derulează din bugetul public proiecte pentru sediul propriu, Casa cu Lei, Centrul de documentare, Galeriile Arcade 24, Centrul multicultural de la Sinagoga Bistrița, Casa de cultura a sindicatelor și casele de cultură ale comunelor din subordine.

Activitatea formațiilor proprii, a Teatrului profesionist de proiecte Liviu Rebreanu, a Teatrului pentru copii și tineret, a ansamblului folcloric "Cununa de pe Someș", a Societății scriitorilor Conexiuni este prezentată la paginile respective din meniul acestui site.

Tot acolo găsiți și informații despre principalele evenimente, devenite între timp emblematice pentru oraș: Nunta Zamfirei, Festivalul de teatru și literatură Liviu Rebreanu și altele.

Prin publicațiile coordonate de instituția noastră: Bistrița culturală online, Radio Bistrița culturală online și transmisiile video live de la evenimente aveți oricând posibilitatea să rămâneți conectați la viața culturală a urbei.