Ansamblul de Dansuri - D-Fantasy

   Ansamblul de dansuri moderne si internationale “D-Fantasy” s-a infiintat in anul 2013 la initiativa coordonatoarei si coregrafei Doris Gita. Ansamblul apartine Centrului Cultural Municipal “George Cosbuc”,  director prof. dr. Dorel Cosma. Membrii ansamblului sunt tineri talentati care iubesc muzica si dansul, iar timpul liber prefera sa si-l petreaca  in sala de coregrafie a Palatului Culturii, in sanul familiei “D-Fantasy”. Au participat la multe festivaluri internationale de gen si aici amintim cel mai recent turneu din Belgrad-Serbia unde au reprezentat cu cinste orasul si tara noastra la un festival de deschidere a Teatrului “Ivo Lola Ribar”.

   De asemenea membrii ansamblului  au participat la concursul “Taramul dansului” – Botoșani unde au reusit sa obtina locul I pentru fiecare cele trei dansuri prezentate in concurs – “Lady’s Fantasy” , “Bachata passion” si un dans de caracter, rusesc stilizat. La Bistrița în cadrul concursului ”Mișcare prin dans”, ediția 2016 ansamblul s-a bucurat de un loc I si un loc II pentru dansurile prezentate în fața publicului bistrițean.

   De-a lungul anilor dansatorii au participat la o serie de evenimente de gen organizate la nivel local, national dar si international.

   În prezent ansamblul are o formatie de junioare cu un colectiv de 6 fetițe cu vârsta cuprinsă între 6 – 13 ani și formația de seniori cu 6 perechi – 6 fete si 6 baieti, unii dintre ei pregatindu-se pentru examenul de bacalaureat sau admitere la facultate.

  Repertoriul ansamblului cuprinde dansuri stilizate – romanesti, sasesti, rusesti, italienesti, tiganesti, can-can, orientale, dansuri latino – salsa&bachata, dansuri moderne.

 

Coordonator: Doris Gîta - consultant artistic